Csirkeszárny burgonyával és zöldségekkel!
Hozzávalók: csirkeszárny
burgonya
kaliforniai sárga és zöld paprika
lilahagyma
paradicsom
olaj
grillfűszer
pirosarany
ketchup
Először is a csirkeszárnyat megtisztítottam (szőrtelenítettem), majd levágtam a szárny végét. Elhelyeztem őket egy tálba és meghintettem grillfűszerrel. Nyomtam rá pirosaranyt és ketchupot(belőle egy kicsivel kevesebb kell) és összekevertem. Elővettem a burgonyákat és kb 1cm vastag szeleteket vágtam. A tepsibe öntöttem egy kis olajat és elhelyeztem benne a krumplikat, majd rá a csirkeszárnyakat. Ez fontos, mert a krumpli átveszi a csirkeszárny fűszerének ízét és különleges lesz tőle. Lefedtem a tepsit, hogy pároljam a húst és a krumplit 150fokon kb 1órát. Ezután levettem az alufóliát és 200fokon sütöttem tovább. Addig kell amíg szép piros nem lesz a szárny. Ha ez kész már tálalhatunk is.
Tálalás: A szárnyat középre helyezzük a tányéron. Vágunk fel 3szelet paradicsomot, és a csirkeszárny felé helyezzük őket, kicsit egymásra csúsztatva őket. A krumplit a szárny két oldalára helyezzük el, illetve egyik oldalra sárga, másik oldalra zöld kaliforniaipaprikát. Ki ne hagyjuk a lilahagymát, melyből 3 szelet kerül a tányérra, még pedig rá a csireszárnyra, a paradicsomra és a tányér szélére.
Megjegyzés: Ha háztartásodban rendelkezel gáztűhellyel és grill ráccsal, akkor azon végezz egy előpiritást(szőrtelenítés), de előtte mindneféleképpen le kell szedned a tokokat a szárnyról, mert az nem ég le. |