
Csirkeszrny burgonyval s zldsgekkel!
Hozzvalk: csirkeszrny
burgonya
kaliforniai srga s zld paprika
lilahagyma
paradicsom
olaj
grillfszer
pirosarany
ketchup
Elszr is a csirkeszrnyat megtiszttottam (szrtelentettem), majd levgtam a szrny vgt. Elhelyeztem ket egy tlba s meghintettem grillfszerrel. Nyomtam r pirosaranyt s ketchupot(belle egy kicsivel kevesebb kell) s sszekevertem. Elvettem a burgonykat s kb 1cm vastag szeleteket vgtam. A tepsibe ntttem egy kis olajat s elhelyeztem benne a krumplikat, majd r a csirkeszrnyakat. Ez fontos, mert a krumpli tveszi a csirkeszrny fszernek zt s klnleges lesz tle. Lefedtem a tepsit, hogy proljam a hst s a krumplit 150fokon kb 1rt. Ezutn levettem az aluflit s 200fokon stttem tovbb. Addig kell amg szp piros nem lesz a szrny. Ha ez ksz mr tlalhatunk is.
Tlals: A szrnyat kzpre helyezzk a tnyron. Vgunk fel 3szelet paradicsomot, s a csirkeszrny fel helyezzk ket, kicsit egymsra cssztatva ket. A krumplit a szrny kt oldalra helyezzk el, illetve egyik oldalra srga, msik oldalra zld kaliforniaipaprikt. Ki ne hagyjuk a lilahagymt, melybl 3 szelet kerl a tnyrra, mg pedig r a csireszrnyra, a paradicsomra s a tnyr szlre.
Megjegyzs: Ha hztartsodban rendelkezel gzthellyel s grill rccsal, akkor azon vgezz egy elpiritst(szrtelents), de eltte mindneflekppen le kell szedned a tokokat a szrnyrl, mert az nem g le. |